Mi a legrosszabb, ami az esküvői csokorral történhet?

Nyugi, nem akarunk ijesztgetni! Tudjuk, hogy van épp elég okod az aggodalomra. Tudjuk, hogy ezer dolog jár egyszerre a fejedben. Tudjuk, hogy nagy a nyomás és a felelősség rajtad. Tudjuk, hogy mostanra már összevesztél egy-két családtagoddal, lecserélted a koszorúslányok felét, s ha nem lenne kötelező, a saját tanúdat is kitiltanád az esküvődről. Tudjuk azt is, hogy bár mindennél jobban várod, hogy végre kimondhasd a boldogító igent, annyira kimerít az esküvőszervezés, hogy néha a pokolba kívánod az egészet, s legszívesebben felülnél a vőlegényeddel egy repülőre, és meg sem állnál Vegasig, ahol egy Elvis Presley imitátor három perc alatt összead titeket. 

Ez egy olyan hely, ahol lehet ilyesmiről is beszélni, nem csak a cukormázas, habos-babos, rózsaszín tündérmeséről - ami valljuk be, kizárólag a romantikus hollywoodi filmekben létezik. 

 

Minden menyasszony életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, az esküvőszervezés nagyobb teher, mint amekkora örömet ad.

 

Az elhatalmasodó káoszban a látszólag kisebb jelentőségű dolgok - mint például a menyasszonyi csokor - teljesen feledésbe merülnek. Persze, szerintünk is az a legfontosabb, hogy minden rendben legyen a ruhával, az étteremmel, a tortával, a dekorációval és a zenekarral, de bármennyire is alaposan ügyelsz ezekre, hatalmas csalódás érhet, ha a csokorra nem szentelsz legalább feleannyi figyelmet.

Nem azért akarunk beszélni a szörnyűségekről, amelyek a csokorral történhetnek, hogy még emiatt is álmatlan éjszakáid legyenek, hanem épp ellenkezőleg: azért, hogy fel tudj készülni rájuk, meg tudd előzni őket.

 

Ugyanis a csokor az esküvő egyik legkockázatosabb eleme!

 

Ez most meglepett, ugye? Olvass tovább és te is belátod, hogy igazunk van. Nézzük végig, mekkora kockázat rejlik a látszólag nagyobb jelentőségű elemekben:

  • menyasszonyi ruha: Hányat néztél meg és hányat próbáltál fel, mire megtaláltad az igazit? Hányszor mentél el utána ruhapróbára, hogy rád igazítsák? Nem híztál és nem is fogytál túl sokat az utolsó próba óta? Kötöttél szerződést a szalonnal? Mi lehet a kockázat? Szinte semmi! A ruha csodálatosan áll majd rajtad!

  • helyszín és dekoráció: Hányszor egyeztettél a tulajdonossal és a dekorossal? Megbeszéltetek minden apró részletet? Láttál látványterveket a dekorációról? Esetleg te magad is ott leszel/segítesz, amikor dekorálják a termet? Voltál próbakóstoláson, ahol végigetted a menüsort? Elmondtad, hogy pontosan milyen ételeket és italokat szeretnél? Kötöttetek szerződést? Mi lehet a kockázat? Szinte semmi! A helyszínen minden a te ízlésedet tükrözi majd!

  • smink, haj, manikűr, pedikűr: Voltál próbán? Ha nem tetszett valami, megmondtad és kértél változtatást? Elpróbáltátok újra? Készültek róla fotók? Kikérted mások véleményét? Végiggondoltad, hogy illik-e a ruhádhoz és a személyiségedhez? Kötöttetek szerződést? Mi lehet a kockázat? Szinte semmi! Pontosan olyan gyönyörű lesz a sminked, hajad és a körmöd, amilyen a próbán volt!

  • zenekar, ceremóniamester/vőfény: Hallottad a zenekart játszani? Adtál nekik listát azokról a számokról, amiket mindenképpen szeretnél hallani az esküvődön? Hány órát beszélgettél a ceremóniamesterrel/vőféllyel? Részlegesen elmondtad neki, hogy milyen hangulatú/stílusú esküvőt szeretnél? Úgy érzed, sikerült egymásra hangolódnotok? Mutatott referenciavideókat? Megbízható emberek ajánlották? Elmondtad neki, hogy pontosan milyen játékokat szeretnél? Kötöttetek szerződést? Mi lehet a kockázat? Szinte semmi! A buli fergeteges lesz!

JÓ TANÁCS!
Minden szolgáltatóval kössetek szerződést!
Akkor is, ha régóta ismeritek. Akkor is, ha megbízható ismerős ajánlotta.
Akkor is, ha cikinek érzitek. Rettenetes rémtörténeteket lehet olvasni a
menyasszonyi csoportokban azokról a szolgáltatókról (tisztelet a kivételnek!),
akik az esküvő előtt pár hónappal/héttel/nappal lemondták a megbízást
vagy (neadjisten') szó nélkül eltűntek!
 A szerződés megvéd titeket az ilyen helyzetektől!

 

Na, és akkor most lássuk, mi a helyzet a csokorral!

 

A csokrot nem lehet "elpróbálni". Teljesen felesleges is lenne próbacsokrot készíttetni, hiszen az élővirágok egyszeriek és megismételhetetlenek. Bármilyen ügyes is a virágosod, biztos, hogy nem tud két teljesen egyforma csokrot kötni. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem garantált, hogy tud pontosan ugyanolyan színű, frissességű, nagyságú virágokat szerezni az esküvődre, mint amilyenekből a próbacsokrot készítette.

Készülj fel arra, hogy a csokrodat a Nagy Nap reggelén fogod ELŐSZÖR meglátni!  Mit csinálsz, ha nem tetszik?Ha nem olyan, mint amilyennek megálmodtad? Ha nem elég frissek és szépek a virágok? Ha sokkal kisebb a csokor, mint amilyet szerettél volna? Vagy sokkal nagyobb? Ha másként rendezte el a virágokat, mint ahogyan elképzelted? Ha nem tudott olyan virágot szerezni, amilyet kértél? Ha olyan elemekkel díszítette, amelyek neked nem tetszenek? 

 

Ha a szolgáltatók egy-két héttel/hónappal az esküvő előtt lemondják a megbízást, az nagyon kellemetlen és bosszantó, de nem megoldhatatlan helyzet. Biztosak vagyunk benne, hogy ha az ország másik végén is, de még az utolsó pillanatban is lehet találni valakit, akinek szabad az időpont. Viszont ha az esküvő reggelén kiderül, hogy a csokor nem olyan, mint amilyennek elképzelted, akkor azt szinte lehetetlen orvosolni. Nincs idő arra, hogy újat csináltass és nem is biztos, hogy a virágosodnak van még használható friss és szép virágja. Másik virágoshoz rohanni pedig ebben a helyzetben teljesen felesleges és reménytelen.

Képzeld csak el! Életed legszebb napja van, félig kész a sminked, fel van csavarva a hajad, a ruhád lóg a vállfán, a nappaliban gyülekezik a vendégsereg, a vőlegényed már a nyakkendőjét köti és a fotós is próbálgatja a lencséket. Te pedig ott állsz egy olyan csokorral a kezedben, ami NEM TETSZIK! Mit fogsz csinálni?

 

Két lehetőséged van, de valljuk be, egyik sem igazán jó megoldás:

 

1. Kidobod a csokrot és végigcsinálod a napot nélküle. Ez azt jelenti, hogy:

  • nem lesz rajta a fényképeken, nem készülnek olyan szuper kreatív fotók, amelyek a csokorra fókuszálnak. (Tuti, hogy ezek után összeszorul a szíved, valahányszor meglátod a barátnőid esküvői fotóit, kezükben a gyönyörű csokrukkal.)

  • nem lesz ott a kezedben a csokor a bevonuláskor. Ez lehet, hogy a vendégeidnek fel sem tűnik, de az biztos, hogy te végig amiatt fogsz szorongani, hogy ők vajon mit gondolnak, nem csodálkoznak-e, hogy nincs csokrod. Arról nem is beszélve, hogy a csokor hiányában lehet, hogy idiótán fogod lóbálni a karjaidat - vagy legalábbis azt fogod érezni, hogy nem tudsz velük mit kezdeni.

  • nem lesz mit eldobni a hajadon barátnőidnek. Biztos, hogy sokan lesznek, akik számítanak a csokordobásra, s arra, hogy talán épp a te esküvődön derül ki, hogy ők lesznek a következők. Elég kellemetlen lesz megmagyarázni, hogy miért marad el ez a mókás hagyomány.

 

2. Végigcsinálod a napot egy olyan csokorral, ami nem tetszik. Ennek viszont az lesz a következménye, hogy:

  • egész nap rossz érzésekkel leszel tele, mert azt fogod gondolni, hogy ha ilyen balszerencsével indult a nap, akkor annak biztosan nem lehet jó vége.

  • végig azon fogsz agyalni, hogy vajon a vendégek észreveszik-e, hogy mennyire csúnya/hervadt/ízléstelen a csokrod. Akárhányszor összesúgnak a sorokban, azt fogod gondolni, hogy a csokrodról beszélnek.

  • lesz egy rakás fotód, amiket még tíz-húsz évvel később is rossz érzésekkel fogsz nézegetni, mert ott lesz rajtuk a csokor, ami eszedbe juttatja a rémálmot, amit át kellett élned a nagy napon.

 

Hogyan lehet elkerülni ezt a helyzetet?

 

Például úgy, hogy örökcsokrot választasz!Az örökcsokrot már hónapokkal az esküvő előtt megrendelheted, sőt, végigkísérheted a készítés folyamatát is. Láthatod, hogy hogyan alakul és időben szólhatsz, ha valami nem felel meg az elképzeléseidnek. Így biztos, hogy olyan lesz a végeredmény, amilyennek megálmodtad, nem érhet csalódás az utolsó pillanatban! 

Ha örökcsokrot választasz, akkor az esküvő előtti éjszakán a virág miatt már biztosan nem kell idegeskedned. Nem lesz más dolgod, csak szépre aludni magad! 

-----------

Ugye nem akarod, hogy a megbízhatatlan és amatőr esküvői szolgáltatók miatt RÉMÁLOMMÁ váljon életed legszebb napja? KATTINTS IDE vagy A KÉPRE és töltsd le az INGYENES útmutatónkat, amiből megtudhatod, hogy mire kell figyelned, ha szolgáltatókat választasz! ⤵⤵⤵

ingyenes_ajandek_masolata_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr9512985676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása