Miért NE bízz meg a gyanúsan olcsó szolgáltatókban?
... avagy egy garázsépítés tragikomikus története, amiből menyasszonyként te is sokat tanulhatsz.

Van egy régi, kissé romos, toldozott-foltozott melléképületünk, amit szeretnénk átalakítani garázzsá, hogy a Jazzinek (egy Honda Jazz típusú autó, akit családtagként szeretünk) is legyen kényelmes és biztonságos "otthona".

Találtunk is valakit, aki elvállalta a munkát - mint utólag kiderült, gyanúsan alacsony áron. Akkor persze még nem gyanakodtunk, pláne, hogy korábban is javítgatott már ezt-azt a ház körül, s többnyire elégedettek voltunk vele. Nem voltak túlságosan nagy igényeink, nem vártunk többet, mint amit egy átlagos garázstól és egy "önjelölt" kőművestől várni lehet.

Úgy volt, hogy egy hétfői napon kezdi a munkát, s azt ígérte, vasárnap már be is gurulhatunk a négykerekűvel a garázsba. Az ominózus hétfőn, 20 perccel a munkakezdés megbeszélt időpontja előtt telefonált, s közölte, hogy sürgős-fontos-halaszthatatlan dolga akadt, ezért leghamarabb csak szombaton tud jönni. Habár nem örültünk, elfogadtuk - mi mást is tehettünk volna?

 

1. SZÁMÚ LECKE
Ha már az együttműködés elején megszegi az ígéretét a szolgáltató, kezdj el másikat keresni helyette! Semmi jóra nem számíthatsz attól a szolgáltatótól, aki az utolsó pillanatban lemondja (vagy rosszabb esetben: elfelejti) az első találkozót.

csokortarto-uvegek-rusztikus-eskuvoi-dekoracio.png

Szóval vártuk a szombatot és bíztunk abban, hogy kis csúszással ugyan, de egy hét alatt így is elkészül a garázs. Bár eljött azon a szombaton, de pár óra munka után hazament - holott korábban azt ígérte, hogy egész nap dolgozni fog. Ez a pár óra éppen csak arra volt elég, hogy lekapja gyorsan a tetőt.

A következő héten ez újra és újra megismétlődött: a megígérthez képest mindig legalább fél-egy órás késéssel érkezett és másfél óra után rendszerint be is fejezte a munkát. Hamar kiderült számunkra, hogy ha ilyen tempóban halad, egy hónap alatt sem fog elkészülni a garázs.

Írásos szerződés hiányában eleinte viccesen-kedvesen próbáltuk felhívni a figyelmét arra, hogy nem ezt vállalta/ígérte, amire ő szintén vicceskedve (a problémát és a felelősségét elkendőzve) reagált, majd kicsit határozottabban is noszogattuk, aminek viszont sértődés lett a vége: egyre inkább úgy viselkedett, mintha szívességet tenne nekünk.

 

2. SZÁMÚ LECKE
Mindig köss szerződést a szolgáltatóval - vagy legalább legyen egy írásos megállapodásotok (pl.: egy e-mail) arról, hogy milyen feltételek mellett és milyen határidőre vállalja a munkát. Enélkül hiába is próbálod számon kérni rajta az ígéreteit, nem fog komolyan venni.

 

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor az egyik napon egyáltalán nem jött el - pedig az előző nap úgy távozott: "holnap jövök, 10-re biztosan itt vagyok". Ekkor már nyilvánvaló volt, hogy úgy érzi, bármit megengedhet magának, akár azt is, hogy teljesen hülyének nézzen minket. Ugyanis amikor felelősségre vontuk, egyszerűen letagadta a korábbi ígéreteit.

Amikor úgy döntöttünk, hogy "elküldjük", már több mint két hete tartott a "munka" - érdemi eredmények nélkül, növekvő káosszal és jelentős anyagi kárral. A döntésünket azóta sem bántuk meg - habár még nem sikerült megfelelő szakembert találni -, mert biztosak vagyunk abban, hogy ha ez így folytatódott volna tovább, akkor az olyan sok stresszel jár, amiért az alacsony ár sem kárpótolhat.

 

3.SZÁMÚ LECKE
Ha végre sikerül felismerned, hogy nem megfelelő szolgáltatót választottál, ne habozz másikat keresni. Mindegy, hogy milyen sok időt és pénzt fektettél már bele, csak rosszabbul járhatsz, ha kitartasz mellette, abban reménykedve, hogy majd megváltozik.

feher-gyuruparna-orokcsokor_1.png

Ha több gyanús jel is utal arra, hogy nem várhatsz semmi jót a szolgáltatótól, akkor az olcsóság sem lehet elég erős érv mellette. Be kell látnod, hogy az alacsony árnak mindig "ára" van, például a megbízhatatlanság, a trehány munka, a felelőtlen ígéretek, a hazugságok, a lassúság, a rossz minőség vagy az alacsony színvonal.

Sok mindenen lehet spórolni az esküvői készülődés során (erről szól a Stresszmentes Esküvő II. című könyvünk - ha még nem töltötted le, akkor IDE KATTINTVA pótolhatod), de egy valamin biztosan nem érdemes: a stresszfaktoron.

A drágább szolgáltató természetesen nem garancia a kevesebb stresszre, a gyanúsan olcsó szolgáltatók mellett viszont rövid időn belül biztosan kitéped a hajad idegességedben.

Ha mást nem is, azt biztosan megtanultuk, hogy szóba sem szabad állni olyan szolgáltatókkal, akik a piaci átlag alá árazzák magukat.

 

Ugye te sem bízod az esküvődet az "olcsójánosokra"?

 

Ui.: ugyanitt MEGBÍZHATÓ kőművest keresünk "nem horror áron"!  :D :D :D 

 

--------------

Szeretnél még több segítséget kapni a stresszmentes esküvői készülődéshez? Akkor KATTINTS IDE vagy a KÉPRE és töltsd le INGYENESEN a Stresszmentes esküvő című e-book sorozatunk I. és II. részét. 

Az első részben a megbízható és profi esküvői szolgáltatók kiválasztásához adunk tanácsokat, a második részben pedig az esküvői költségek lefaragását segítjük! ⤵⤵⤵

aviary-image-1516024797749.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3214105153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása