Miért nehéz ajándékot választani az örömapának?

A szülőköszöntés a polgári szertartás egyik legmeghatóbb része. Mielőtt a friss házasok megteszik az első lépéseket a közös életünk útján, ajándékot adnak a szüleiknek, hogy megköszönjék azt a sok-sok szeretetet, támogatást és gondoskodást, amellyel felnevelték őket. A szülőköszöntés egyfajta jelképes “búcsú” is, amelynek emlékét a szülőköszöntő ajándék őrzi. Az esküvőre készülődő párok egyik legnagyobb dilemmája, hogy milyen ajándékot válasszanak az édesapjuknak.


Az örömapákat ugyanis sokkal nehezebb megajándékozni, mint az örömanyákat.

 

Miért? Ennek több oka is van:

 

1. A férfiak kényelmetlenül érezhetik magukat ebben az érzelmekkel egyébként is túltelített helyzetben. 

Sokan nem szeretnek sírni – pláne a teljes rokonság előtt! -, a szülőköszöntés viszont garantáltan előcsalogatja a könnyeket a legacélosabb tekintetű örömapák szeméből is. Ha a te apukádat is kellemetlenül érinti, hogy ki kell mutatnia az érzelmeit a nyilvánosság előtt, akkor tartsd ezt tiszteletben. Kerüld  a megható idézeteket, a bekeretezett gyerekkori fotókat vagy a “örökké a te kislányod maradok” feliratú táblácskákat. Próbáld inkább humorral oldani a feszültséget, adj olyan vicces, ötletes ajándékot, amellyel mosolyt csalhatsz az arcára! Hidd el, sokkal jobban fog örülni, mintha megríkatnád mindenki előtt! Épp elég lesz az is, ha anyukád nem győzi majd törölgetni a könnyeit! Ha pedig mégis szeretnél apukádnak valamilyen szívhez szóló, személyes ajándékot is adni, akkor azt intézd el a szertartás előtt vagy után, kettesben, meghitten. Hiszen a gesztus a lényeg, nem pedig az, hogy mindenki lássa, hogy mivel ajándékozod meg.

 

2. A férfiaknak egyébként is nehéz ajándékot venni.

A jól bevált, praktikus megoldások remekül működnek karácsonykor vagy a születésnapokon, na de bármennyire is szüksége lenne rá, az esküvődön mégsem adhatsz neki zoknit, nyakkendőt vagy inget! Hiába szeret horgászni vagy sakkozni, nem állíthatsz oda egy horgászfelszereléssel vagy egy sakk-készlettel. Vagyis nem tudsz olyasmit adni, aminek valóban hasznát veheti vagy aminek szívből örülne. Mi a megoldás? Megint csak a humor és a kreativitás! Adj egyedi ajándékot, amitől különlegesnek érezheti magát!

 

3. A férfiak nem kötődnek úgy a jelentéktelennek tűnő tárgyakhoz, mint a nők.

Anyukád bizonyára őrzi az összes gyerekkori rajzodat, a hűtőmágneseket, amiket az osztálykirándulásokon vettél neki, sőt, még azokat a kavicsokat is, amiket a játszótéren szedegettél össze két éves korodban. Az apukák számára az idézetes képeslapok, a mézeskalácsok, a feliratozott táblácskák vagy az egyéb kommersz ajándékok nem sokat jelentenek. Nem beszélve arról, hogy – jobb ötlet híján – mindenki ilyen ajándékokat ad az örömapáknak. Ha szeretnéd, hogy apukád becsben tartsa az ajándékodat, akkor tényleg elő kell rukkolnod valami különlegessel, amit kifejezetten neki készíttetsz, amivel nem fog találkozni sehol máshol!

 

4. Tipikus örömapa köszöntő ajándék lehet:

egy üveg bor, pezsgő vagy egyéb finom ital, akár még gravíroztatni is lehet az üvegre vagy díszíteni valamilyen címkével, felirattal. Tipikus, már-már elcsépelt… pláne, hogy mindenki italt ad, sőt, mindenki ugyanazt a feliratot gravíroztatja rá! Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan férfiak – nem is kevesen! -, akik nem isznak alkoholt. Ha annak ellenére adsz alkoholos italt az apukádnak, hogy nem szereti, jogosan fogja azt érezni, hogy nem sok gondot fordítottál az ajándéka kiválasztására, egyszerűen csak “le akartad tudni” valamivel, mert ez a szokás.

 

Melyek azok az örömapa-ajándékok, amelyek kellőképp:

  • humorosak
  • kreatívak
  • egyediek
  • különlegesek
  • személyre szólóak
  • nem hasonlítanak egyetlen elcsépelt, közhelyes ajándékra sem
  • nem túlságosan meghatóak, de mégis rólad és az apukádról szólnak
  • akkor is tökéletesek, ha apukád nem szereti az alkoholt

Például ezek az egyedileg díszített menyasszony-vőlegény üvegek!

 

02kisebb.jpg

 

Többféleképpen is ajándékozhatjátok őket, attól függően, hogy milyen üzenetet akartok velük közvetíteni:

  • A menyasszony apukája megkaphatja a menyasszony-üveget, a vőlegény apukája pedig a vőlegény-üveget. Ilyenkor a szülők – értelemszerűen – a saját gyerekeik “kicsinyített mását” kapják meg, így az üvegek örökre emlékeztetik őket arra a pillanatra, amikor a lányukból feleség, a fiukból pedig férj lett.

  • De adhatjátok fordítva is: a menyasszony apukája kapja a vőlegény-üveget, a vőlegény apukája pedig a menyasszony-üveget. Ez jelképezheti a családok bővülését, vagyis azt, hogy a menyasszony apukája “kap” egy “új fiút”, a vőlegény apukája pedig egy “új lányt”. Az üvegek ez esetben azt szimbolizálják, hogy a menyasszony és a vőlegény egyaránt részévé válik a másik családnak (is), a család befogadja az új tagot az otthonába és az életébe.

  • Ha a menyasszony-üveg az egyik apukához, a vőlegény-üveg pedig a másik apukához kerül, az a két család összetartozását, egyesülését is jelképezheti.

  • De ha szeretnétek, akkor készíthetünk két-két üveget, hogy mindkét apuka megkaphassa a vőlegény- és a menyasszony-üveget is, ami azt jelképezi: nem csak, hogy nem veszítik el a saját gyereküket, de kapnak mellé egy “új lányt” vagy egy “új fiút” is.

A menyasszony-vőlegényüvegeket mindig az egyéni elképzeléseknek megfelelően készítjük el! Küldjetek fényképeket magatokról, a menyasszony ruhájáról és a vőlegényről öltönyéről, s mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy az üvegek minél inkább hasonlítsanak rátok.

Az eddig elkészült üvegeinket pedig akár kreatív fotózásokra is bérelhetitek! A részletekről érdeklődjetek a boldogzsak@boldogzsak.hu címen.

 

-------------------

Ugye nem akarod, hogy a megbízhatatlan és amatőr esküvői szolgáltatók miatt RÉMÁLOMMÁ váljon életed legszebb napja? KATTINTS IDE vagy A KÉPRE és töltsd le az INGYENES útmutatónkat, amiből megtudhatod, hogy mire kell figyelned, ha szolgáltatókat választasz! ⤵⤵⤵

ingyenes_ajandek_masolata_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3012976174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása