Vajon a te esküvődön is havazni fog?
Parázás helyett inkább készülj fel minden lehetőségre!

Te is abban reménykedsz, hogy napsütéses, meleg és száraz idő lesz az esküvődön? Bizonyára ebben bíztak azok a menyasszonyok is, akiknek ezen a hétvégén volt az esküvőjük. Aztán mi lett belőle... nézz csak ki az ablakon.

wendy_chris.png

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre kevésbé lehet bízni az időjárási evidenciákban: előfordult már, hogy karácsony környékén egy vékony tavaszi kabátban sétáltunk, áprilisban havat lapátoltunk, augusztusban pedig vacogtunk a tomboló szélben. 


Szóval, egy dolog biztos:
ha az időjárásról van szó, semmi nem biztos.


Na, de hogyan lehet így tervezni az esküvővel? Kb. sehogy!
Éppen azért TELJESEN FELESLEGES:

  • 20 évre visszamenőleg végigböngészned az időjárási statisztikákat, hogy olyan napot találj, amikor egy csepp eső sem esett még. Simán lehet, hogy idén épp aznap fog havazni.
     
  • két naponta nézegetned a hónapok múlva esedékes időpontra vonatkozó előrejelzéseket és azon bosszankodnod, hogy mindig mást mutat. Csak kb. 3-4 napot lehet pontosan megjósolni előre - de még arra sem érdemes mérget venni.
     
  • népi bölcsességek után kutakodnod az interneten és mániákusan figyelned, hogy milyen színű az ég alja, melyik irányba repülnek a fecskék, meglátja-e a medve az árnyékát.
     
  • pánikhangulatban posztolni a menyasszonyi csoportokba, hogy megkérd a sorstársakat, szorítsanak neked, imádkozzanak érted vagy járjatok közösen egy esőűző táncot. Egyetlen dolgot érhetsz el ezzel: azokat is beparáztatod, akik eddig nem stresszeltek az időjárás miatt.

 

Mivel nincs SEMMILYEN ráhatásod az időjárásra, nem tudod SEHOGYAN sem befolyásolni vagy megváltoztatni, teljesen felesleges stresszelni miatta.

 

Egyetlen dolgot viszont tehetsz - a legfontosabbat! Tervezz előre!

Hogyan csináld? Van 10 tippünk - a kép alatt folytatjuk!

sarga_virag.jpg

1. Ha szabadtéri szertartást szeretnél, akkor válassz olyan helyszínt, amelynek van legalább egy fedett terasza, ahol rossz idő esetén le lehet bonyolítani a ceremóniát.

2. Legyen egy fedett helyszínes alternatívád a fotózásra is. De sok stressztől megkímélhet egy lebetonozott talajú szabadtéri helyszín is, mert gondolom te sem szeretnél nyakig sárban botorkálni a mezőn vagy az erdőben egy kiadós eső után.

3. Szabadtéri helyszín esetén ügyelj arra, hogy olyan székeket biztosítsanak, amelyeket bentről visznek ki. Nincs is annál rosszabb, mintha a násznépnek az előző napi esőzés miatt még mindig nedves padokra, szalmabálákra stb. kell ülnie.

4.Szabadtéri szertartásra NE válassz papírból készült dekorációt (lampionok, virágfal). Egy nyári zápor fél perc alatt szétáztatja az egészet.

5. Legyen egy B-terved a homokceremóniára is, mert valamelyikőtök biztosan szedegetni fogja a szeméből a homokot, ha csak egy kicsit is erősebben fúj a szél.

6. A közös gyertyagyújtást is érdemes bebiztosítani egy szélálló alternatívával. Elég kiábrándító lenne, ha a szél elfújná a közös életetek kezdetét jelképező lángot.

7. Ha azt tervezed, hogy gyalogosan vonultok át egyik helyszínről a másikra, akkor mindig legyen "kéznél" néhány autó is. Ha a násznép bőrig ázik, az az egész nap hangulatára rányomja a bélyegét.

8. Roppant stílusos egy nyitott tetejű autóban, lovaskocsin vagy hintón végigvonulni a városon, de a biztonság kedvéért gondoskodj egy zárt kocsiról is.

9. Vegyél egy csinos, a menyasszonyi ruhádhoz illő kabátot vagy bolerót, mert szörnyen fogsz kinézni a vőlegényed zakójában, vagy abban a pulcsiban, amit valamelyik vendéged túrt elő az autója csomagtartójából.

10. Készíttess vízálló sminket - ez az örömkönnyek miatt is hasznos lehet!

VAGYIS:
Ahelyett, hogy heteken, hónapokon keresztül stresszelnél a totálisan kiszámíthatatlan és befolyásolhatatlan időjárás miatt, inkább készülj fel minden eshetőségre!

Ha megfogadod a tanácsunkat, még a tornádó sem ronthatja el a boldogságod a Nagy Napon.

 

-------

Szeretnél még több segítséget kapni a stresszmentes esküvői készülődéshez? Akkor KATTINTS IDE vagy a KÉPRE és töltsd le INGYENESEN a Stresszmentes esküvő című e-book sorozatunk I. és II. részét. 

Az első részben a megbízható és profi esküvői szolgáltatók kiválasztásához adunk tanácsokat, a második részben pedig az esküvői költségek lefaragását segítjük! ⤵⤵⤵

aviary-image-1516024797749.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5913750566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása