Esküvő detox - avagy minden menyasszonynak el kellene felejtenie az esküvőjét néhány napra!

Ha csak egyetlen tanácsot adatnánk a Nagy Napra készülődő menyasszonyoknak, az az lenne:

felejtsd el az esküvődet!

Na, persze nem örökre! Pusztán csak egyetlen hétvégére! Hidd el, nagyon jót tenne neked, ha 2 egész napra ki tudnál szakadni az esküvővel kapcsolatos gondolatok, aggodalmak, félelmek és izgatott várakozások "börtönéből".

BÖRTÖN? 

Igen, az! 

Hiszen már az eljegyzés óta fogva tart. Állandóan a nagy napra gondolsz, mosogatás közben a menüt tervezed, munkaidőben a dekoráción gondolkodsz, lefekvés előtt pedig a vendéglistát és a költségvetést próbálod összehangolni. Az esküvőszervezés legfontosabb kérdései és problémái még álmaidban (rosszabb esetben: rémálmaidban) is üldöznek.

Ha figyelembe vesszük azt is, hogy a lánykéréstől az esküvőig átlagosan másfél év telik el, akkor ez azt jelenti, hogy másfél évig FOLYAMATOSAN ekörül pörögnek a gondolataid. (Egymás között vagyunk, bevallhatod, hogy már az eljegyzés előtt is ezt tervezgetted....)

Nemcsak a gondolataid, de a napjaid jelentős részét is kitölti. Igencsak meglepődnél, ha egyszer megfigyelnéd, hogy egy átlagos napon milyen sok időt fordítasz az esküvői blogok és csoportok olvasgatására, a menyasszonyi ruhák nézegetésére, a lehetséges dekorációs elemek gyűjtögetésére vagy az "esküvő" nevű Pinterest mappád tartalmának bővítésére.

A gondolataid és a mindennapos tevékenységeid mellett a kapcsolataidat is alapvetően meghatározza a közelgő esküvőd! Kérdezd csak meg a barátaidat, családtagjaidat vagy a párodat. Biztosan azt mondanák, hogy semmi másról nem lehet veled beszélgetni mostanában, csak a menyasszonyi ruháról, a szertartás helyszínéről és a dekorációról.

Vagy figyeld meg azt, hogy ha elkezdesz beszélgetni valakivel, hány perc alatt "terelődik" a szó az esküvődre. Ugye, ugye?

 

MIÉRT BAJ, HOGY ENNYIRE SOKAT FOGLALKOZOL AZ ESKÜVŐDDEL?

 

NEM BAJ! Egyáltalán nem baj!

Sőt, teljesen érthető is, hiszen ez lesz eddigi életed egyik legfontosabb napja. Senki nem csodálkozik azon, hogy szinte a szenvedélyeddé vált a téma.

De mint minden szenvedély, egy idő után ez is teljes testi és lelki kimerüléshez, KIÉGÉSHEZ vezet. Eljön majd az a pont, amikor:

  • zsémbesebb és nyugtalanabb leszel, mint általában
  • összerezzensz, ha valamelyik szolgáltatód felhív telefonon
  • minden apró kudarc miatt (pl. egy vendég visszamondja az esküvőt) teljesen kétségbeesel és azt gondolod, SEMMI nem fog sikerülni a Nagy Napon
  • minden lényegtelen megjegyzést mellre szívsz, ezért rövid idő alatt összeveszel mindenkivel az esküvő miatt
  • minden éjszaka arról álmodsz, hogy egy valóságos katasztrófasorozat lesz az esküvőd
  • minden ébredéskor úgy érzed magad, mint akit a padlóról mostak fel, miután fejbe vágták egy hólapáttal.

 

NA, ILYENKOR KELL KISZAKADNOD 2 NAPRA!

 

Ilyenkor kell elutaznod a pároddal, egy barátnőddel, az anyukáddal vagy akár egyedül is egy olyan helyre, ahol ki tudod szellőztetni a fejed, nagyokat sétálhatsz, új élményeket gyűjthetsz, feltöltődhetsz energiával, gyönyörködhetsz a természet szépségében.

Nem kell messzire utaznod, az is elég, ha leugrasz a Balatonhoz, kiszaladsz a Duna- vagy Tisza-partra, csavarogsz egy kicsit Szentendre macskaköves utcácskáin, vagy felsétálsz a legközelebbi kilátóba és bámulod a téli tájat.

Mindegy, hogy kivel és hova utazol, ahogyan az is, hogy mit csináltok ott.
Egy szabályt viszont KÖTELEZŐ betartani:

NEM KERÜLHET SZÓBA AZ ESKÜVŐ!

photography.png

Ha bármi eszedbe jut, írd le max. 5 szóban egy cetlire és tedd félre. Majd később előveszed és foglalkozol vele újra. Hidd el, két napos esküvő-detox után újult erővel és kisimult ráncokkal térsz majd vissza az esküvőszervezéshez, elmúlnak a rémálmaid és újra élvezni fogod a tündérmesét!

Mi a hétvégén a Balaton keleti partján sétálgattunk. Eleinte szomorkodtunk egy kicsit, mert a szürkés, ködös, borult idő miatt szinte semmit nem lehetett látni a tóból, de aztán rájöttünk, hogy ennek a "semminek" is megvan a maga varázsa. Sőt, pont erre van szükségünk ahhoz, hogy teljesen kiürítsük az agyunkat, megszabaduljunk az elmúlt hónapok nyomasztó gondolataitól, problémáitól, aggodalmaitól.

Te hova utazol a jövő hétvégén?

-----------

Szeretnél még több segítséget kapni a stresszmentes esküvői készülődéshez? Akkor KATTINTS IDE vagy a KÉPRE és töltsd le az INGYENES útmutatónkat, amiből megtudhatod, hogy mire kell figyelned, ha szolgáltatókat választasz! ⤵⤵⤵

ingyenes_ajandek_masolata_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5013611155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása