Mekkora örökcsokrot válasszak?

"Mi van, ha túl nagy lesz? Vagy túl kicsi? Nem akarom, hogy eltörpüljön a hatalmas uszályos, abroncsos ruhám mellett. De azt sem szeretném, ha túlságosan dominálna és elvonná a figyelmet a ruháról vagy rólam. Nem lesz túl nehéz? Nem akarom, hogy leszakadjon a kezem, ha hosszú percekig kell tartanom a fotózáson és a szertartáson. Ha eldobom, nem fogok megütni vele valakit?" 

- ugye neked is ismerősek ezek a mondatok. Minden menyasszonyban felmerülnek hasonló aggodalmak az örökcsokor kiválasztása előtt.

Ebben a blogbejegyzésben szeretnénk eloszlatni a kétségeket az örökcsokor méretével kapcsolatban. Ha elolvasod, garantáltan választ kapsz a kérdéseidre és azt is tudni fogod, hogy melyik méret az IDEÁLIS számodra. Szóval, tarts velünk és segítünk megtalálni az IGAZIT! (Az örökcsokorra gondolunk, természetesen, nem a vőlegényre - bízunk benne, hogy azt már megtaláltad! )

Először is nézzük a számokat, vagyis azt, hogy

 

mitől függ az örökcsokor mérete?

 

BoldogZsák menyasszonyi örökcsokrai hungarocell félgömb alapokra készülnek - ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy könnyű legyen tartani és hordozni a csokrokat. Az örökcsokraink nem nehezebbek, mint a hasonló méretű élővirág csokrok, sőt, néha még könnyebbek is (pláne, ha ritka szövésű, lazán kötözött zsákvásznat használunk). Szóval, biztos, hogy nem fog megfájdulni a karod!

Eddig három méretben készítettünk örökcsokrot:

- a Tűzrőlpattant menyecske fantázianevű csokor 8 cm átmérőjű hungarocell félgömb alapra készült.

-  a Tavaszi ébredés, a Hamvas mogyoró, a Lágy karamell, a Vad gesztenye és a Hófehér varázslat fantázianevű menyasszonyi örökcsokrok 12 cm átmérőjű hungarocell félgömb alapra készültek.

- az Őszi avar és a Jégvirág fantázianevű csokrok pedig 16 cm átmérőjű hungarocell félgömb alapra készültek.

Ezek, ahogyan a képeken is láthatod, gömbcsokrok. Bárhogyan is rendeztük el a rózsákat és a dekorelemeket (csipkebetétek, selyemszalagok, organza, gyöngyök), a csokor mindig megtartotta a gömb (félgömb) formáját. Készítettünk azonban egy különleges formájú csokrot is, amely biztosan megragadja a násznép figyelmét, kitűnik a gömbcsokrok sokasága közül. Ez egy leomló, csepp alakú csokor, amely a Romantikus puncs fantázianevet viseli. A csokor ugyancsak 12 cm átmérőjű hungarocell félgömb alapra készült, amelyet kiegészítettünk (hogy hogyan, az legyen a mi titkunk!) egy különleges leomló résszel. Ennek köszönhetően a csokor 30 cm hosszúságú lett. Ez a csokor kiválóan illik a sellőfazonú menyasszonyi ruhákhoz, hiszen tükrözi annak kecses vonalait.

Kattints a videóra és vedd szemügyre minden oldalról alaposan!

 

Nézzük is meg, hogy hogyan befolyásolja a méret az összhatást, vagyis, hogy

 

mit kell figyelembe venned, ha az örökcsokor méretéről döntesz!

 

A legkisebb csokor (amely 8 cm-es alapra készül) leginkább a koszorúslányok számára ideális, de akár dobócsokor is lehet belőle, hiszen nagyon könnyű, nem okoz sérülést és a szuper különleges technikának köszönhetően, amellyel készült, biztosan nem hullik darabokra, nem potyognak le róla az apróbb díszítőelemek sem. De választhatod a 8 cm-es alapra készült csokrot akkor is, ha kifejezetten egyszerű, visszafogott, letisztult, abroncs és uszály nélküli, vagy esetleg mini/elöl rövid, hátul hosszú ruhád lesz. Remekül nézne ki ez a kis csokor a kezedben akkor is, ha szűkkörű, meghitt szertartást rendeztek, vagy ha te magad is alacsony menyasszony vagy. Egy több mint száz fős esküvőn és/vagy egy olyan ruha mellett, amelyhez öt karikás abroncs társul, ez a csokorka szinte elveszne. Egy egyszerű, de csodaszép ruhával viszont nagyon bájos, romantikus összhatást keltene.

Mi még nem készítettünk 8 cm-esnél kisebb csokrot, de ha szeretnéd, bevállaljuk ezt is! Vannak 6 cm, illetve 4 cm átmérőjű hungarocell félgömbök is, amelyekre igazán aprócska csokrot lehet készíteni. Kifejezetten előnyös lenne egy ilyen picike csokor a 6 év alatti koszorúslánykák számára, akik ráadásul - mivel, hogy örökcsokorról van szó! - haza is vihetnék emlékbe a csokraikat. Képzeld csak el, hogy milyen nagy örömmel játszanának "hercegnőset", "királylányosat" vagy "menyasszonyosat" ezek a kislányok! Arról nem is beszélve, hogy az egész vendégsereg a csodájára járna ennek a hihetetlenül cuki kombinációnak: aprócska kislány aprócska csokorral a kezében.  Ha szeretnél igazán nagy örömet okozni a koszorúslánykádnak és egy kis derültséget csempészni a násznép arcára, válaszd ezt a csokrot!

A 12 cm-es alapra készült csokrok "normál" méretnek számítanak. Ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes ezt választani. Nem lesz se túl nagy, se túl kicsi, hanem olyan "pont jó", amivel nagyon nem lehet mellélőni. Azonban - ahogyan a képen is láthatod - két 12 cm-es alapra készült csokor között is van különbség. A középső - Hamvas mogyoró - például sokkal kisebbnek tűnik, mint a társai, ennek pedig az az oka, hogy másfajta alapanyagból és másfajta technikával készült. A sűrűbb szövésű zsákvászonból készülő és szorosabbra tekert rózsák sokkal tömörebb hatást keltenek, mint a ritkább szövésű, lazábbra tekert rózsák - például a Lágy karamell.

Szintén kisebbnek és lágyabbnak tűnik a Hófehér varázslat fantázianevű csokor is, amely nagyon vékony zsákvászonból és selyemrózsákból áll. A selyemdíszítés a Lágy karamell nevű csokrot is sokkal lágyabb hatásúvá teszi (nem véletlenül ez a neve  ). Ezzel szemben a Tavaszi ébredés nevű csokor kifejezetten nagynak, terebélyesnek hat, ami egyrészt annak köszönhető, hogy ritkább szövésű, keményebb zsákvászonból készültek a rózsái, másrészt pedig annak, hogy maguk a rózsák is sokkal nagyobbak, a szirmaik hatalmasak. A Vad gesztenye viszont megint tömörnek hat, aminek az az oka, hogy nem spóroltuk ki az anyagot belőle.  Meghatározza továbbá a méretet az is, hogy milyen anyagból készült a csokor karimája: az anyagokkal és textúrákkal való játék befolyásolja a csokor lágyságát, finomságát, tömörségét, romantikus, bohókás vagy elegáns hatását.

Ha tehát egyéni elképzelések alapján készítetted az örökcsokrot, nem csak azt érdemes átgondolni, hogy mekkora legyen az alapja és milyen színekből álljon, de azt is, hogy milyen hatást szeretnél vele kelteni. Ha azt kéred tőlünk, hogy inkább romantikusabb, lágyabb, finomabb hatású legyen, más anyagokat fogunk használni, mintha inkább sűrűbb, tömörebb hatású csokrot szeretnél.

Jól látszik az anyagok és a készítési technikák különbsége a 16 cm-es alapra készült csokrainkon is. Az Őszi avar fantázianevű csokor sokkal nagyobbnak tűnik, mint a Jégvirág, pedig mindkettő ugyanakkora hungarocell alapra készült. Bár a zsákvászon alapvetően hasonló szövésű, a rózsák eltérő technikával készültek, ez az oka annak, ahogy amíg a Jégvirág tömörebbnek, rendezettebbnek és ennél fogva elegánsabbnak hat, az Őszi avar nagyobb, rendezetlenül bohókás, romantikus hatást kelt.

Ezeket a nagyobb csokrokat akkor érdemes választanod, ha hatalmas abroncsos és/vagy uszályos ruhád lesz, hiszen kiemelik annak szépségét, monumentalitását. Jó választás lehet akkor is, ha sok vendéged van és/vagy egy óriási templomban, mezőn, ligetben, egy nagy tó mellett stb. tartjátok a szertartást, mert így a hátsó sorokban ülők is láthatják, hogy milyen szépséget szorongatsz a kezedben. Arra viszont vigyázz, hogy ezeket a nagy csokrokat ne dobd el - nem azért, mert sérülést okoznál velük (ezek sem különösebben nehezek), hanem inkább azért, mert nem repülnének olyan messzire. Válassz inkább egy kisebb dobócsokrot, amit a szerencsés hajadon hazavihet emlékbe.

Ne feledd, az a TÖKÉLETES csokor, amely nem törpül el a ruhád mellett és nem is vonja el róla a figyelmet, hanem kiemeli a szépségét, stílusát, vonalait és egyúttal a szertartás hangulatát és a TE SZEMÉLYISÉGED is tükrözi!

 

------------

Ugye nem akarod, hogy a megbízhatatlan és amatőr esküvői szolgáltatók miatt RÉMÁLOMMÁ váljon életed legszebb napja? KATTINTS IDE vagy A KÉPRE és töltsd le az INGYENES útmutatónkat, amiből megtudhatod, hogy mire kell figyelned, ha szolgáltatókat választasz! ⤵⤵⤵

ingyenes_ajandek_masolata_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr7412983928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása