Élővirág vs. Örökcsokor

Sokszor, sokféleképpen írtunk már arról (például ITT, ITT és ITT), hogy miért érdemes a menyasszonyoknak örökcsokrot választani az élővirágcsokor helyett. Most viszont minden fontos kérdést és szempontot összeszedtünk egy táblázatban, hogy te magad dönthesd el, merre billen a mérleg nyelve. 

(Ha mobilról nézed, fordítsd el a telefont!)

 

ÉLŐVIRÁG

ÖRÖKCSOKOR

Illik-e az esküvőre?

Persze! Nagyon is illik az élővirág! Tudtad, hogy 2016-ban csak Magyarországon annyi szál vágott virágot használtak fel az esküvőkhöz, amennyivel körbe lehet ültetni a Holdat 8 cm-enként? Az élővirág az esküvők egyik legnépszerűbb dekoreleme, szinte nem lehet túlzásba vinni. A környezettudatos menyasszonyok napjainkban a vágott virág helyett egyre inkább cserepes virágot vagy örökvirágokat választanak. 

Persze, hogy illik az örökcsokor! A zsákvászon örökcsokrokat kifejezetten ajánljuk a rusztikus és vintage stílusú esküvőkhöz. Ha a szabadban, virágmezőn, erdőben, tóparton, paraszti udvarban, falusi kúrián, tanyán, egy ódon kolostor romjai között vagy egy aranyló búzatábla közelében tartjátok az esküvőtöket, a zsákvászonnál stílusosabb kiegészítőt keresve sem fogtok találni!

Mennyire szép?

A virágok frissességétől és a virágkötő ügyességétől, szakértelmétől függően készülhetnek gyönyörű és kevésbé gyönyörű, átlagos, illetve satnya, rondácska csokrok is. Érdemes olyan virágkötőt választani, akinek már ismered a munkáját, mert ha az esküvőd reggelén derül ki, hogy nem tudott olyan szép csokrot csinálni, amilyet szerettél volna, vagy nem értette meg az elképzeléseidet, már nem lesz idő újat csináltatni vagy másik virágost keresni. Csúnya csokorral pedig te sem szeretnél oltár elé menni, ugye?

Ízlések és pofonok, de mi még nem láttunk olyan habrózsából készült csokrot, aminek ne lenne olcsó, műanyag hatása.A habrózsa kifejezetten igénytelen anyag, ami hamar piszkolódik és kopik. A selyemcsokrok között is vannak olyanok, amelyek a temetői művirág hatását keltik, de olyanok is, amelyek ízlésesek, nem túl hivalkodóak. Mi azért szeretjük a zsákvásznat, mert természetességével és egyszerűségével felidézi a fecskecsicsergős falusi nyugalmat, a jó értelemben vett paraszti romantikát. 

Kiválthat-e allergiás reakciót?

Igen, az élővirágcsokornál van erre esély, még akkor is, ha azt gondolod , hogy nem vagy virágallergiás. Mikor tartottál utoljára egy csokor virágot órákon keresztül az orrod alatt? Lehet, hogy nem is tudod, hogy allergiás vagy! Nem lenne jó, ha az esküvőt tenné tönkre a tüsszögés, köhögés, orrfolyás, piros, viszkető kiütések.

Nem, erre semmi esély! A zsákvászon örökcsokrok 100%-ig természetes és 100%-ig allergiamentes anyagokból készülnek, így biztosan nem okoznak semmilyen nem várt reakciót. 

Érheti-e bármilyen baleset?

Az élővirág nagyon sérülékeny, elég, ha egy gyerek kezébe kerül, aki nem fogja elég finoman vagy óvatosan és máris kész a baj. Ha leesik, valaki véletlenül rálép vagy ráül, könnyen leszakadhatnak a szirmok, levelek. Az erős szél vagy az égető napsütés is könnyen tönkreteheti a csokrot. A szabadban tartott esküvők esetében az élővirág időzített bomba: ki tudja, mikor támadják meg a méhek, bogarak. Reméljük, nem akkor, amikor az oltár elé vonulsz vele.

Nincs rá túl sok esély. A zsákvászon örökcsokrokat különleges technikával készíthetjük, ami garantálja a tartósságukat még a legszélsőségesebb körülmények között is. Az aprócska díszítőelemeket gondosan rögzítjük, így biztos, hogy nem potyognak le róla menet közben. Kialakításuknak köszönhetően akkor sem érheti őket baj, ha véletlenül leejted vagy rálépsz. A sötétebb anyagokon nem látszik meg a kosz sem, a világosabbak pedig könnyen tisztíthatóak. 

Mennyibe kerül?

Az esküvői élővirágcsokor ára 15 ezer Ft körül kezdődik, de a nagyobb városokban akár 20-25 ezer Ft-ot is elkérnek érte. Emelkedik az ár akkor is, ha olyan virágokat kérsz bele, amelyek eleve drágábbak, különlegesebbek vagy az adott szezonban nehezebb őket beszerezni.

A kisebb, de kiváló minőségű, egyedi, kézzel készített örökcsokrok 17-18 ezer Ft körül kezdődnek (olcsóbbat nem éri meg venni, mert nagyon "műanyag" hatású lesz és nem is tart sokáig), a nagyobbak pedig 20-25 ezer Ft-ba kerülnek. Tehát nem drágább, mint az élővirág!

Miért ilyen drága?

Azt nem tudjuk, hogy miért, de a virágosok általában megemelik az árat, ha meghallják, hogy menyasszonyi csokrot kell készíteni. Ha csak egy "sima" alkalmi csokrot kérnél, valószínűleg a töredékéért megkapnád ugyanazt.Habár az is lehet, hogy az nem lenne annyira tartós. Az esküvői csokrokat általában úgy kötik, hogy legalább a nagy nap megpróbáltatásait kibírják, beleértve a szélsőséges időjárási viszonyokat (például az erős napsütést), azt, hogy ide-oda teszed a fotózáson és a szertartáson, illetve, hogy sokáig nem kap vizet. Az is megemeli az árat, ha különleges, az adott szezonban ritkán kapható virágokat kérsz a csokorba, hiszen a virágosnak is többe kerül a beszerzés. 

A valódi kézműves örökcsokor nem futószalagon készül, hanem egyedileg, a menyasszony saját elképzelései alapján. A menyasszonyok igazán különlegesnek érezhetik magukat, hiszen olyan csokorral a kezükben mondják ki a boldogító igent, amelyből csak EGYETLEN EGY darab készül az EGÉSZ VILÁGON. Mennyit érne meg neked ez az érzés? Másrészt, ha belegondolsz, az örökcsokor nem csak egy-két napig bírja ki, hanem legalább 50 évig, az Aranylakodalmatokon is ugyanilyen szép lesz! Számolj utána, ez a legdrágább csokor esetében is azt jelenti, hogy évente csak kb. 500 Ft-odba kerül. Ugye, hogy ez nem is olyan sok egy életre szóló emlékért az esküvődről?

Mikor kapom meg?

Az élővirágcsokrot a nagy nap reggelén fogjátok elhozni a virágostól - kivéve, ha az előző napon tartjátok a fotózást, mert akkor már egy nappal korábban is láthatod. Mivel a csokrot nem lehet elpróbálni (felesleges is lenne próbacsokrot készíttetni, hiszen az élővirág mindig egyszeri és megismételhetetlen), előfordulhat, hogy nem azt kapod, amire számítasz. Ezért szoktuk mi mindig mondani, hogy a csokor az esküvő legkockázatosabb eleme. Ha nem tetszik, mert nem elég szép vagy friss, már nem lesz időd újat csináltatni! 

 Az örökcsokrot akár már hetekkel, hónapokkal az esküvő előtt a kezedben tarthatod! Sőt, kifejezetten javasoljuk, hogy ne hagyd az utolsó pillanatra, mert lesz épp elég apróság, ami miatt az esküvőt megelőző hetekben idegeskedned kell. Ha már megvan a ruhád és eldöntötted a dekoráció stílusát, érdemes megrendelni a csokrot is. A készítés folyamatát végigkísérheted, láthatod, hogy hogyan alakul és szólhatsz, ha valamin változtatni szeretnél. Így biztosan olyan örökcsokrot fogsz kapni, amilyet megálmodtál!

Meddig tart?

Az élővirágcsokor az esküvő után pár nappal a kukában végzi, de néha még ahhoz is nagy szerencse kell, hogy kibírja a nagy nap megpróbáltatásait. Ha előző nap tartjátok a fotózást, készült arra, hogy a szertartáson már kókadozni fog. A menyasszonyok szeretik hazavinni a csokrukat, hogy egy pár napig még díszíthesse az otthonukat, de sajnos ez nem mindig jön össze. De talán jobb is így, mert nincs az az ifjú feleség, akinek nem szorul össze egy kicsit a szíve, ha a gyönyörű csokra (ami a hagyomány szerint a boldogság jelképe!) a szemei előtt pusztul el. 

Az örökcsokor - ahogyan az a nevében is benne van - örökké tart! De komolyan! A jó minőségű kézműves csokor kiállja az idő próbáját, akárcsak az igaz szerelem, 50 év múlva, az Aranylakodalmatokon is ugyanolyan szép lesz, mint a nagy napon! Ha választasz hozzá egy stílusosan díszített csokortartó üveget, akkor az esküvő után a közös otthonok egyik legékesebb dísze lehet, amely bármikor felidézi bennetek életetek legszebb napját. Az örökcsokrot akár a lányodnak is továbbadhatod, teremthetsz vele egy generációról generációra ívelő családi hagyományt. 

 

Van még kérdésed?

 

Írj a boldogzsak@boldogzsak.hucímre és válaszolunk!

-----------

Ugye nem akarod, hogy a megbízhatatlan és amatőr esküvői szolgáltatók miatt RÉMÁLOMMÁ váljon életed legszebb napja? KATTINTS IDE vagy A KÉPRE és töltsd le az INGYENES útmutatónkat, amiből megtudhatod, hogy mire kell figyelned, ha szolgáltatókat választasz! ⤵⤵⤵

ingyenes_ajandek_masolata_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr4912986004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása