Mi az esküvő legfeleslegesebb kiadása?
Avagy hogyan spórolj az esküvői költségeken?
Kettő az egyben megoldás azoknak, akik rettegnek a horror áraktól!

Egy tudatos, előre tervező menyasszony érdekes kérdést tett fel nemrég az egyik esküvői csoportban. Arra volt kíváncsi, hogy hogyan értékelik az esküvői költségeket azok, akik már túl vannak a nagy napon, vagyis, hogy melyik volt a legfeleslegesebb kiadás, mi az, amire - ha újrakezdhetnék - nem adnának ki pénzt. 

Persze, voltak, akik azt írták, túl sok aprósüteményt rendeltek, vagy nem kellett volna váltócipőt venni, mert az eredetiben is tökéletesen kibírták az éjszakát, a többségnek azonban mégis szinte egyöntetűen az volt a véleménye, hogy a köszönetajándék a legfeleslegesebb!

 

Miért felesleges a köszönetajándék az ifjú feleségek szerint?

 

  • A vendégek jelentős része otthagyja az asztalon, vagy azért, mert a nagy mulatozásban egyszerűen elfeledkezik róla, vagy azért, mert eleve feleslegesnek, hasznavehetetlennek tartja.

  • Sokan vannak, akik hajnalban, hazafelé menet az első benzinkúton kidobják a kukába.

  • Azok, akik mégis hazaviszik, nem tudnak vele mit kezdeni, egy darabig kerülgetik a nappaliban, majd besüllyesztik a szekrény mélyére, néhány év múlva egy lomtalanításkor pedig kidobják a kukába.

Szomorú ezt kimondani, de: a köszönetajándék előbb vagy utóbb a kukában végzi.

Miért fogják kidobni a szeretteid, barátaid a köszönetajándékot?

 

1. Mert vacak az ajándék. 
A menyasszonyok ott próbálnak spórolni a költségekkel, ahol csak lehet - ez persze teljesen érthető is, hiszen valóban iszonyatos kiadásokkal jár egy esküvő megszervezése. De sajnos ennek az lesz a vége, hogy vesznek valami 150 Ft-os kacatot, ami se nem szép, se nem hasznos. Ordít róla, hogy csak azért adják, mert muszáj, mert ezt a szokás. Tudod, hogy mennyit költ egy átlagos család arra, hogy részt vehessen az esküvőtökön? Számold bele az útiköltséget, a ruhákat, a cipőket, a fodrászt (esetleg a szállást) és azt a pénzt is, amit nektek adnak ajándékba. Ezt akarod te megköszönni egy 150 Ft-os hasznavehetetlen kacattal? Hát persze, hogy kidobják az első kukába... oké, nem az ár a fontos, hanem a gesztus, de ha egy ócska kis semmiséget adsz ajándékba, ne csodálkozz, ha haza sem viszik, mert nem erre akarnak emlékezni. 

 

2. Mert bármennyire is szeretnek titeket, nem akarják egész nap a ti képeteket nézegetni. 
A párok gyakran elkövetik azt a hibát, hogy a saját fotójukkal díszített ajándékot adnak (hűtőmágnest, könyvjelzőt, kulcstartót stb.), mert azt remélik, hogy így a vendégek örökre emlékeznek majd rájuk és az esküvőjük napjára. Hát, elárulunk egy titkot: ezek az ajándékok kerülnek a leghamarabb a szekrény mélyébe (onnan pedig a kukába). Persze, azok, akik igazán közel állnak hozzátok (például a szüleitek) kiteszik ezeket az ajándékokat a "főhelyre", de a vendégek többségével biztosan nem vagytok ilyen viszonyban. (Most őszintén: te kitennéd az összes vendéged fotóját az éjjeli szekrényedre?)

 

3. Mert nem tetszik mindenkinek ugyanaz
Hány vendég lesz az esküvőtökön? És szerinted mindegyiküknek egyforma az ízlése? Mindenkinek ugyanazok az ajándékok tetszenek? Lehet, hogy a keresztanyád nagynénje odáig és vissza lesz a gyönyörűségtől, hogy kapott egy kis darabka kézműves szappant, de hidd el, a vendégek jelentős része ezt egy hasznavehetetlen semmiségnek fogja tartani (lásd: 1. pont). Lehet, hogy lesz olyan vendég, aki megörül annak a lakásdekorációs "apróságnak", amiről azt gondoltad, hogy mindenkinek tetszeni fog (mert neked nagyon tetszik), de a többiek csak húzgálni fogják a szájukat, mert nem illik a lakásukba.

 

4. Mert van már belőle egy rakás
Tegyük fel, hogy van egy négyfős család, akik évente csak egy esküvőre hivatalosak. A család minden tagja kap az esküvőn egy-egy ajándékot, ami azt jelenti, hogy NÉGY TELJESEN EGYFORMA ajándékkal térnek haza. (Sokan még arra sem veszik a fáradtságot, hogy a különböző családtagoknak - például: apa, anya, kamasz fiú, óvodás kislány - különböző ajándékokat adjanak... lásd: 3. pont) Ráadásul tavaly is kaptak ugyanilyen ajándékokat egy másik pár esküvőjén. Nem kellene sokáig gondolkodnunk ahhoz, hogy összeállítsuk a 10 leggyakoribb köszönetajándék listáját, amiből az is kiderülne, hogy a párok több mint 90%-a ugyanazokat a közhelyes ajándékokat osztogatja a vendégeinek. Kinek van szüksége még egy aromaterápiás fürdősóra?

 

5. Mert nem személyre szóló.
Az ajándéknak NEM rólatok kell szólnia, hanem a megajándékozott személyről. Nem azért fognak emlékezni rátok és az esküvőtökre, hogy rajta van az ajándékon a fotótok és a nagy nap dátuma (lásd: 2. pont) Ha olyan ajándékot kapnak, ami igazán tetszik nekik (lásd: 3. pont), akkor bármikor is pillantanak rá, az fog az eszükbe jutni, hogy ezt ti adtátok nekik az esküvőtök alkalmából! Az ajándékozás lényege a megajándékozott fél öröme! 

Persze, nem veheted meg minden vendégednek azt az ajándékot, amiről éjszakánként álmodozik, mert az iszonyatos költséggel járna. De egy kis kreativitással adhatsz egy olyan apróságot, amely mosolyt csal az arcukra, személyre szabott és egyben az esküvői kiadásokat sem növeli!

 

Mi az a köszönetajándék, ami neked nem kerül semmibe?

 

Kezdjük előbb azzal, hogy mi az, amire mindenképpen szükség van, de az esküvő után biztosan a kukában végzi? Az ültetőkártya! Ugye, egyetértesz azzal, hogy ezt nem lehet kihagyni, hiszen nem mindegy, hogy ki melyik asztalhoz ül. 

Egy jó minőségű papírra nyomtatott, egyedi designnal díszített ültetőkártya nem olcsó - biztosan kerül annyiba, mint egy fotóval díszített hűtőmágnes. Miért ne vonhatnád össze az ültetőkártyát a köszönetajándékkal?

Válassz kettő-az-egyben megoldást! Ezeket a névre szóló ültető szívecskéket vagy ültető zsákokat biztosan senki nem felejti majd az asztalánál! Nem csak azért különlegesek, mert - mint említettük - az esküvők több mint 90%-a esetében nem találkoznak ilyesmivel a vendégek, de azért is, mert fűződik hozzájuk egy kedves sztori is:

Azért készültek zsákvászonból, hogy a vendégek magukkal vihessenek egy zsáknyi boldogságot az ifjú pár életének legszebb napjáról! 

Ne feledd, ez köszönetajándék neked semmibe sem kerül, hiszen valójában ültetőszívecskéket és ültetőzsákokat veszel. Az, hogy ezt hazavihetik, már csak hab a tortán, boldogság a zsákban!

-----------

Ugye nem akarod, hogy a megbízhatatlan és amatőr esküvői szolgáltatók miatt RÉMÁLOMMÁ váljon életed legszebb napja? KATTINTS IDE vagy A KÉPRE és töltsd le az INGYENES útmutatónkat, amiből megtudhatod, hogy mire kell figyelned, ha szolgáltatókat választasz! ⤵⤵⤵

ingyenes_ajandek_masolata_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5513001042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása