Mire számíthatsz, ha kiteregeted a szennyest az esküvőszervezés során?

Pár napja újra Hosszú Katinka és Shane Tusup házasságának problémáitól "hangos" a Facebook. Úgy tűnik, a helyzet súlyosabb és az indulatok hevesebbek, mint bárki is gondolta. Nem célunk az ítélkezés, sőt, meggyőződésünk, hogy ez az egész nem is tartozik ránk, ahogyan a nyilvánosságra sem.

Van viszont valami, ami mellett - a stresszmentes esküvőszervezés elkötelezettjeiként - nem tudunk elmenni szó nélkül. Katinka és Shane házassági botránya, pontosabban az, ahogyan arra az emberek reagálnak, kiváló példája annak, hogy mi történik, amikor egy kapcsolat magánügyei nagyobb nyilvánosságot kapnak, mint kellene.

Ebben a kérdésben pedig menyasszonyként te is érintett vagy!

17271616_76a2bca6b6103e79fa942e8d1b7bd0ac_wm.jpg

Az esküvő egy pár életének egyik legintimebb eseménye, amely - furcsa módon - mégis hatalmas nyilvánosságot kap. Persze, ez részben érthető, hiszen nincs is annál szebb, mint amikor megoszthatod az örömeidet a rokonaiddal és barátaiddal. Ugyanakkor ez a nyilvánosság (még akkor is, ha össze sem mérhető a Katinkáékat övező nyilvánossággal) rengeteg veszélyt is rejt magában: minél nagyobb "dobra vered" az esküvődet, annál többet.

Lássuk, hogy mire számíthatsz, ha "kiteregeted a szennyest" az esküvőszervezés során:

 

1. MINDENKINEK LESZ VÉLEMÉNYE! 
És szinte senki nem is rejti azt véka alá. Teljesen mindegy, hogy a menyasszonyi ruhádról van szó, vagy csak egy egyszerű szalvétagyűrűről, mindenki (de tényleg mindenki!) el fogja mondani a véleményét róla, akár kérdezed, akár nem, akár érdekel téged, akár nem.

Láthatjátok, hogy özönlenek a kommentek Shane és Katinka posztjai alá, de még a róluk szóló cikkek alá is. Hirtelen mindenki házasság-szakértővé vált, és ismeretlenül is pontosan tudja, hogy ki és mit hibázott, mi (lett volna) a megoldás.

Nincs ez másként az esküvőszervezés során sem. Hirtelen mindenki esküvő-szakértő lesz körülötted, aki pontosan tudja, hogy milyen ruhát, helyszínt, zenekart stb. kellene választanod, kiket kellene meghívnod, hogyan kellene ültetni őket és így tovább. Senkit nem fog érdekelni, hogy milyenek az anyagi lehetőségeid, vagy hogy te mire vágysz valójában, egyetlen céljuk lesz: hogy meggyőzzenek a saját igazukról.

Ha nem akarod, hogy kéretlenül beleszóljanak a szervezésbe azok, akiknek valójában semmi közük hozzá, jobb, ha csak azzal a néhány emberrel osztod meg a részleteket, akinek igazán érdekel és számít a véleménye!

 

2. MINDENKI AZT VÁRJA TŐLED, HOGY TÖKÉLETESEN BOLDOG LEGYÉL
Él a köztudatban egy népszerű illúzió a menyasszonyokkal kapcsolatban, miszerint ők felhőtlenül boldogok! Nem csoda, hiszen "életük legboldogabb napjára készülnek". (Pont ilyen illúzió élt Katinkáék házasságával kapcsolatban is, míg tavaly ősszel ki nem robbant a botrány - ugyan, ki gondolta volna, hogy a világ legsikeresebb úszónőjének bármi oka lenne a panaszra.)

Pontosan ezért lesi mindenki azt árgus szemekkel, hogy mikor hullanak ki a csontvázak a menyasszony-szekrényedből, vagyis, hogy mikor derül ki végre, hogy nem is vagy olyan boldog, mint amilyennek látszol. És akkor lecsapnak rád és kíméletlenül szétszednek, mint a keselyűk és a hiénák.

Minél többet panaszkodsz és minél komolyabb dolgokra (például a vőlegényedre!), annál jobban fognak tobzódni a szenvedésedben és annál többször fogod hallani, hogy "ugye, én megmondtam", "na tessék, igazam lett", "minek az az esküvő" és így tovább.

Pedig az esküvőszervezés nem tündérmese - ahogyan a házasság sem az - és ez teljesen természetes dolog. Viszont megértést csak azoktól várhatsz, akik igazán közel állnak hozzád. A többieknek semmi köze ahhoz, hogy megint összekaptál a vőlegényeddel az öltöny színén.

angry-bride.jpg 

3. RENGETEGEN FOGNAK IRIGYKEDNI RÁD
Pont azért, mert a köztudatban a menyasszony (akárcsak egy többszörös olimpiai bajnok úszónő) a felhőtlen boldogság szimbóluma, tele leszel irigykedő ismerősökkel abban a pillanatban, amikor kiírod a Facebookra, hogy "eljegyezve".

Sokan fogják lájkolni, mert "így illik", de a többségük valójában soha nem fog őszintén veled örülni. Míg Katinkáék megtehetik, hogy nem olvassák a rosszindulatú kommenteket (hiszen az övék egy nagyobb nyilvánosság, amit könnyebb kizárni), te nem menekülhetsz el a kollégáid a becsmérlő pillantásai vagy a távoli rokonok innen-onnan visszahallott rosszindulatú megjegyzései elől.

Ez nálad is pont úgy működik, mint a "nagyoknál": ha kiteregeted a boldogságod, tele leszel irigyekkel, ha pedig közszemlére teszed a fájdalmad, akkor a kárörvendők gyűlnek köréd.

 

4. PLETYKÁK HADA TERJED MAJD RÓLAD
Katinka és Dudás Dániel viszonyáról már hosszú ideje terjedtek a pletykák a bulvársajtóban, ahogyan Shane viselkedéséről, személyiségéről is hallottunk egysmást. Arról, aki az életét (vagy annak egy részét) a nyilvánosság előtt éli, előbb-utóbb pletykák hada terjed majd - teljesen mindegy, hogy igazak-e vagy sem.

Ne legyenek illúzióid: te is a nyilvánosság előtt élsz! Lehet, hogy a te "nyilvánosságod" csak néhány száz vagy ezer főből áll, de a lényegen ez nem változtat. Amit megosztasz magadról (és az esküvődről) az ismerőseiddel a közösségi oldalakon, azt ők véleményezik és értelmezik, sőt, átértelmezik a saját szájízüknek, értékítéletüknek megfelelően. És ez neked nem biztos, hogy tetszeni fog.

 

Katinka és Shane házassága valószínűleg végleg zátonyra futott - az elkövetkező napokban sokkal többet fogunk még erről hallani, mint amennyit szeretnénk. Te viszont még tehetsz azért, hogy a házasságod ne irigykedéssel, ítélkezéssel, pletykálkodással, rosszindulatú megjegyzésekkel és felesleges bosszankodással induljon.

-------

Szeretnél még több segítséget kapni a stresszmentes esküvői készülődéshez? Akkor KATTINTS IDE vagy a KÉPRE és töltsd le INGYENESEN a Stresszmentes esküvő című e-book sorozatunk I. és II. részét. 

Az első részben a megbízható és profi esküvői szolgáltatók kiválasztásához adunk tanácsokat, a második részben pedig az esküvői költségek lefaragását segítjük! ⤵⤵⤵

aviary-image-1516024797749.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr6414003336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása