Hogyan (ne) lelkesítsd a vőlegényed az esküvőszervezés alatt? I. rész

Először is tedd fel magadnak a kérdést (és próbálj nagyon őszintén válaszolni rá): akarja-e egyáltalán, hogy lelkesítsd? Másképpen fogalmazva: részt akar-e venni az esküvőszervezésben?

Vannak olyan vőlegények, akik a hátuk közepére sem kívánják az esküvőszervezéssel járó macerát - és ez NEM AZT JELENTI, hogy nem vágynak az esküvőre, nem akarják feleségül venni a menyasszonyukat vagy nem szeretik őt eléggé. Ez pusztán csak azt jelenti, hogy képesek annyi önkritikát gyakorolni, hogy beismerjék: az esküvőszervezés sokkal bonyolultabb feladat, mint amivel ők meg tudnak birkózni.

Légy nagyon hálás azért, ha a te vőlegényed is ki tudja mondani, hogy nem akar részt venni az esküvőszervezésben, mert ezzel rengeteg felesleges stressztől és veszekedéstől kíméli meg a kapcsolatotokat. Feltéve persze, ha kellő empátiával tudod ezt kezelni.

 

A legtöbb menyasszony ugyanis képtelen arra, hogy ennyire megértően álljon a dologhoz - s ezzel pokollá teszi az esküvői készülődés időszakát mindkettejük számára.

 

Ha a te vőlegényed sem érzi magát alkalmasnak arra, hogy részt vegyen az esküvőszervezésben, akkor a LEGROSSZABB, AMIT TEHETSZ, ha:

  • kötelezed vagy kényszeríted
  • megfenyegeted (például azzal, hogy ha nem segít, olyan kaját/zenét stb. választasz, amit gyűlöl...)
  • megkérdőjelezed az irántad érzett szerelmét (vagyis érzelmileg zsarolod)
  • kétségbe vonod azt, hogy akarja-e egyáltalán az esküvőt
  • összehasonlítgatod a barátnőid párjaival, akik kivették a részüket az esküvőszervezésből
  • másoknak panaszkodsz róla (a barátnőidnek, a szüleidnek vagy az ő szüleinek, esetleg egy Facebookos csoportban), vagyis nyilvánosan megalázod.
  • folyton beszólogatsz neki - előbb csak viccesen csipkelődve, később pedig növekvő indulattal.

grind-down-the-aisle-2649155_1280.png

Ezzel csak egyetlen dolgot érhetsz el: szépen lassan megmérgezed a kapcsolatotokat és életetek azon időszakát, amire jó lenne 10-20-30 év múlva is örömmel visszaemlékezni.

Mit gondolsz, mire fog emlékezni a vőlegényed az esküvői készülődés időszakából, ha hónapokon keresztül csak veszekedtek?

Miért gondolod, hogy a hetekig tartó lelki terror után nem jut eszébe az, hogy talán nem a legjobb ötlet feleségül venni téged - hiszen ha most nem tudod megérteni az ő álláspontját, akkor mit várhat tőled később, komolyabb problémák esetén?

MI A LEGJOBB, AMIT EBBEN A HELYZETBEN TEHETSZ?

Ha azt mondod neki:

"Nyugi szívem, neked nem kell csinálnod semmit, majd én mindent elintézek."

Ebből ugyanis azt fogja érezni, hogy megérted, elfogadod és szereted őt, a gyengeségeivel és a hibáival együtt. Erről szólna valójában a házasság.

A holnapi posztban azt fogjuk megvizsgálni, hogy hogyan lelkesíthetitek azokat a vőlegényeket, akik tényleg szeretnének lelkesedni, vagyis szívesen kivennék a részüket a szervezésből, csak nem tudják, hogy hogyan.

 

-------

Szeretnél még több segítséget kapni a stresszmentes esküvői készülődéshez? Akkor KATTINTS IDE vagy a KÉPRE és töltsd le INGYENESEN a Stresszmentes esküvő című e-book sorozatunk I. és II. részét. 

Az első részben a megbízható és profi esküvői szolgáltatók kiválasztásához adunk tanácsokat, a második részben pedig az esküvői költségek lefaragását segítjük! ⤵⤵⤵

aviary-image-1516024797749.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr6814067383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása