"Megbántad, hogy örökcsokrot választottál az élő helyett?"
5 érv az örökcsokor mellett - az ex-menyasszonyok szerint!

Arról, hogy miért érdemesebb, célszerűbb, praktikusabb (és olcsóbb!) örökcsokrot választani, már sokszor írtunk. Sőt! Összeállítottunk egy komplett örökcsokor-kisokost is, amelyben alaposan kitárgyaljuk az örökcsokor összes lehetséges előnyét. Ennek ellenére úgy látjuk, hogy még mindig sokan vacillálnak az örökcsokor és az élővirág között, mintha csak várnának még egy ütős érvre, ami végleg meggyőzi őket. Hát, mi most hoztunk nektek öt érvet is, amelyeknek az igazi ereje abban rejlik, hogy nem mi találtuk ki őket, hanem azok az ex-menyasszonyok, akik örökcsokorral a kezükben fogadtak örök szerelmet a párjuknak. 

Az egyik Facebookos menyasszonyi csoportban tette fel valaki nemrég a kérdést: "megbántad-e, hogy örökcsokrot választottál élő helyett?" Kommentek tucatjai özönlöttek a poszt alá, amelyek egytől egyig azt bizonyítják, hogy az örökcsokor a lehető legjobb döntés, amit egy menyasszony hozhat.

domestictourists.png

Lássuk, mit mondanak az ex-menyasszonyok!

1. "Mindenünk örökvirág volt, sajnáltam volna százezreket fizetni a virágokért, amiket másnap kidobunk. Így a töredékéből kijöttünk."

Ha a büdzsé limitált, akkor az anyagiaknál nyomósabb érvet keresve sem találhatnánk. Az örökcsokor nem csak relatíve olcsóbb, mint az élő virág, hanem néha ténylegesen is. Sőt, ha az ár/érték/tartósság arányt nézzük, kiderülhet, hogy az örökcsokor az esküvő egyik legolcsóbb tétele, hiszen nem csak egy-két napra veszed meg, hanem legalább 50 évre. Az örökcsokor az egyetlen olyan kiegészítő, ami 50 év múlva is ugyanúgy fog tündökölni, mint a Nagy Napon. Ha így számoljuk, akkor ez azt jelenti, hogy évente legfeljebb 300-500 Ft-ot kellene fizetned érte. Ez sokkal jobban hangzik, mint 20-30 ezer forint egy olyan csokorért, ami már a nap végén kókadozik, két nap múlva pedig garantáltan a kukában végzi.

Ha a teljes dekorációt örökvirágokból készítteted, akkor az esküvő után még egy kis pénzt is kereshetsz vele, ha eladod valakinek. 

 

2. "Nekünk több hét lesz az esküvő és a kreatív fotózás között, úgyhogy megéri az örökcsokor! Ráadásul a lakásba is ki tudom tenni, örök emlék lesz. Bármikor ránézek igazi boldogság tölt el és mindig gyönyörű marad."

Ez mindjárt két nyomós érv egy kommentben! Az első ismét az anyagiakkal áll összefüggésben - legalábbis részben. Valóban sokat lehet spórolni azzal, ha nem kell két külön csokrot csináltatni a fotózásra és a szertartásra. Másrészt viszont a képeket is nagyobb öröm lesz nézegetni és mutogatni, mert nem kell folyton azt magyaráznod, hogy miért különbözik a csokrod a szertartáson és a kreatívon készült fotókon. Hiszen bármilyen ügyes is a virágosod, biztos nem tud két teljesen egyforma csokrot kötni az élővirágból. 

Az örökcsokor mellett szól továbbá az is, hogy az esküvő után gyönyörű dísze lehet a közös otthonotoktól. Sőt! Nem csupán egy egyszerű dekorációs elemről van szó, hanem valami olyasmiről, ami különleges jelentést hordoz, ami ott volt veletek életetek egyik legfontosabb és legszebb napján és ami garantáltan elkísér titeket akár az Aranylakodalomig is. Egy ilyen rendkívüli történettel rendelkező lakásdekorációnak mindenki a csodájára jár majd. 

 

3. "Én úgy vagyok vele, hogy miattam aztán tényleg ne vágjanak le egyetlen egy szálat se, csak azért, hogy aztán egy napig ott lengethessem a kezemben."

Az egyik kedvencünk ez az érv, ugyanis a számunkra is rendkívül fontos környezettudatossági szempontokra hívja fel a figyelmet. Egyszer olvastunk egy statisztikát arról, miszerint csak Magyarországon annyi szál vágott virágot használnak fel az esküvőkre egyetlen év alatt, amennyivel körbe lehetne ültetni a Holdat 8 cm-enként! Ez őrült nagy mennyiség, szinte elképzelhetetlen!

A felelős, környezettudatos menyasszonyok azonban már felismerték, hogy az igazi szépség és boldogság nem abban rejlik, amit önző módon kisajátítanak egyetlen napra, hanem abban, amiben évek, sőt, évtizedek múlva is lehet gyönyörködni.  

 

4. "Én sajnálnám a csokrom az esküvő után kidobni vagy kiszárítani, így pedig mindig ugyanolyan gyönyörű lesz, mint a Nagy Napon!"

Az egyik menyasszonyunk, Dorka pontosan azért rendelt tőlünk örökcsokrot nemrég, amit a fenti komment írója is megfogalmazott: összeszorult volna a szíve, ha végig kellett volna néznie, ahogyan az esküvői csokra elhervad, összerohad. Ráadásul az anyukája is azt mesélte neki, hogy szörnyű élmény volt, amikor ki kellett dobnia a csokrát a kukába. Dorka egyébként is szeret megőrizni minden "apróságot", ami az élete fontos eseményeihez kötődik, az esküvői csokor pedig nem is olyan kis "apróság".

Ha te is sajnálnád kidobni a csokrod, akkor küldj nekünk egy képet az elképzeléseidről és mi megvalósítjuk örökcsokor formájában, Dorka a bal oldali képet küldte, azzal az üzenettel, hogy ilyen stílusú, hangulatú örökcsokrot szeretne. A jobb oldali képet látva valószínűleg már te is sejted, hogy milyen nagy örömet szereztünk neki...

_beyourself.png

 

5. "Nagyon szépek az élő virágok, ennek ellenére én is az örökcsokor felé hajlok, pont azért, mert az élő virág nekem élve szép."

Nagyon szeretjük ezt a kommentet, mert pontosan tükrözi a mi filozófiánkat is. Sokan vannak, akik azt várják egy örökcsokortól, hogy ugyanolyan legyen, mint az élővirág. Azért választanak habrózsából, gumiból és műanyagból készült csokrokat, mert azt remélik, hogy senki nem veszi észre, hogy nem igaziak. Bár az tény, hogy ma már vannak olyan művirágok, amelyek megszólalásig hasonlítanak az élővirágokra, ezek - ahogyan az a nevükben is benne van - mindig MŰvirágok maradnak. 

Az örökcsokor (vagy legalábbis az az örökcsokor, amit mi készítünk) azonban NEM művirág, hanem egy teljesen más típusú virág, aminek az igazi ereje abban a különleges szépségben rejlik, amiben évek vagy évtizedek múlva is lehet gyönyörködni. Egy művirág néhány év alatt teljesen kifakul, megreped, megtöredezik, magába szívja a koszt. A zsákvászonból készült örökcsokor azonban évtizedek múlva sem veszít a szépségéből, anyaga ugyanis kifejezetten időtálló, ami nem koszolódik, vagy ha mégis (például leejted a porba), könnyű tisztítani. 

Az élővirág leszakítása és csokorba kötése a virág halálát jelenti. Az örökcsokor azonban egy életen át őrzi a szépségét és a boldogságotokat. Tudtad, hogy a menyasszonyi csokor a hagyomány szerint a boldogságot szimbolizálja? Ha babonás vagy, te sem szívesen néznéd végig, ahogy elhervad.

 

Látható, hogy sokféle okból választanak a menyasszonyok örökcsokrot:

- van, aki így akar spórolni 
- van, aki szerint ez a legpraktikusabb megoldás (pláne, ha több nap telik el a fotózás és a szertartás között)
- van, akinek összefacsarodna a szíve, ha végig kellene néznie az élővirágcsokor elszáradását
- van, aki szeretne egy örök emléket az esküvőjéről
- van, aki úgy gondolja, gyönyörű dísze lenne a lakásnak
- van, aki környezettudatossági szempontokat tart szem elő

Egy dolog azonban mindenkiben közös: nem bánták meg, hogy örökcsokrot választottak. Mi pedig abban vagyunk biztosak, hogy te sem bánnád meg. 

Ha szeretnél örökcsokrot, nézz szét a kínálatunkban vagy írd meg az egyedi elképzeléseidet a boldogzsak@boldogzsak.hu címre. 

 

-------

Szeretnél még több segítséget kapni a stresszmentes esküvői készülődéshez? Akkor KATTINTS IDE vagy a KÉPRE és töltsd le INGYENESEN a Stresszmentes esküvő című e-book sorozatunk I. és II. részét. 

Az első részben a megbízható és profi esküvői szolgáltatók kiválasztásához adunk tanácsokat, a második részben pedig az esküvői költségek lefaragását segítjük! ⤵⤵⤵

aviary-image-1516024797749.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5914040598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása