Mit tanulhat egy átlagos magyar menyasszony Harry herceg és Meghan Markle korántsem átlagos esküvőjéből?

Ha a világ leginkább tekintélyparancsoló nagymamája sutba vágta a szigorú udvari protokollt az unokája kedvéért, akkor bizonyára a te családod sem fog fennakadni, ha figyelmen kívül hagysz néhány földhözragadt esküvői szokást vagy hagyományt.

 

AVAGY MIT TANULHAT EGY ÁTLAGOS, MAGYAR MENYASSZONY HARRY HERCEG ÉS MEGHAN MARKLE KORÁNTSEM ÁTLAGOS ESKÜVŐJÉBŐL?

 

A hétvégén tévénézők milliói követték élőben, ahogyan Diana hercegnő kisebbik fia, Harry herceg és az amerikai származású (ex)színésznő, Meghan Markle örök hűséget fogad egymásnak. Meggyőződésünk azonban, hogy a világ valójában nem is erre a pillanatra volt a leginkább kíváncsi, hanem arra, hogy hogyan szegi meg a saját szabályait a köztudottan tekintélyelvű és ellentmondást nem tűrően hagyománykövető királyi család annak érdekében, hogy befogadja Harry herceg szíve választottját, aki szinte semmilyen szempontból NEM FELEL MEG az udvari elvárásoknak.

Miközben ebben a pillanatban is menyasszonyok százai, sőt, ezrei küzdenek különféle családi elvárásokkal, s hadakoznak nap mint nap a saját szüleikkel, nagyszüleikkel, leendő anyósaikkal, apósaikkal és a tágabb rokonsággal, akik olyan esküvői szokásokat és hagyományokat akarnak rájuk kényszeríteni, amelyeket nekik eszük ágában sincs követni, II. Erzsébet, brit királynő, a világ leghíresebb nagymamája olyan rugalmasságról és nyitottságról tett tanúbizonyságot a hétvégén, amelyről sokan még álmodni sem mernek a saját családjukban.

Lássuk, mit tanulhat egy menyasszony a hercegi esküvőből (és Erzsébet királynőtől):

NINCS AZ A SZOKÁS VAGY HAGYOMÁNY, AMIT NE LEHETNE MEGSZEGNI!

 

20180521harry-herceg-meghan-markle-eskuvo.jpg

 

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének egyik legfontosabb fontosabb tanulsága az, hogy az esküvői hagyományok és szokások arra valók, hogy megszegjék őket:

- Ha Erzsébet királynő áldását adta arra, hogy az unokája feleségül vegyen egy afroamerikai anyától származó, elvált, Harrynél több évvel idősebb, amerikai (ex)színésznőt (akinek meztelen jeleneteit világszerte milliók látták), akkor a te rokonaidnak sincs joguk ítélkezni feletted, a vőlegényed vagy az esküvőd felett.

- Ha a királyi udvar rezzenéstelen arccal figyelte, ahogy Meghan az oltárhoz vezető út felét egyedül teszi meg (utalva ezzel a függetlenségére és arra, hogy őt senki sem irányíthatja), akkor téged se érdekeljen, hogy a rokonaid szerint "illetlenség" fedetlen vállal, vagy esetleg elől rövid - hátul hosszú ruhában belépni a templomba. Miért ne lehetnél te is független menyasszony, akit nem korlátoznak az elvárások?

- Ha Meghan megtehette, hogy nem fogad engedelmességet a hercegnek, akkor te is nyugodtan mondhatsz nemet a templomi esküvőre, a menyasszony szöktetésre, a szexista vicceket puffogtató vőfélyre, az éjfél utáni töltött káposztára vagy bármire, amire csak szeretnél.

- Ha a hercegi pár esküvőjén egy afroamerikai prédikátor tarthat politikai utalásoktól sem mentes beszédet (vagy inkább stand-up comedyt) és egy gospel kórus énekelheti Stand by me-t a Windsor kápolnájának falai között, akkor te miért ne kérhetnéd fel a kedvenc humoristádat vagy a kedvenc alternatív rock zenekarodat, hogy szórakoztasson az esküvődön?

- Ha a menyasszony anyukája nem érezte szükségét annak, hogy kivegye az orrpiercingjét, miközben pontosan tudta, hogy tévénézők milliói figyelik, ráadásul egyenesen a Királynővel szemben foglal helyet, akkor te miért szabadulnál meg a testékszereidtől vagy miért takargatnád a tetoválásaidat az esküvőd napján? Miért ne viselhetnéd azokat a kiegészítőket, amelyekben igazán jól érzed magad?

Meghan Markle, a feminista menyasszony a legjobb példája annak, hogy egy nő még akkor is érvényesítheti az akaratát a saját esküvőjét illetően, ha történetesen a világ legszigorúbban szabályozott családjába házasodik be.

 

Te miért nem állsz végre a sarkadra a családod elvárásaival szemben?

 

-------

Szeretnél még több segítséget kapni a stresszmentes esküvői készülődéshez? Akkor KATTINTS IDE vagy a KÉPRE és töltsd le INGYENESEN a Stresszmentes esküvő című e-book sorozatunk I. és II. részét. 

Az első részben a megbízható és profi esküvői szolgáltatók kiválasztásához adunk tanácsokat, a második részben pedig az esküvői költségek lefaragását segítjük! ⤵⤵⤵

aviary-image-1516024797749.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3813992234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása