Miért NE a főszezonban tartsd az esküvőd?
Ha a szerelemnek nincs szezonja, az esküvőnek miért lenne?

A statisztika a KSH hivatalos adatai alapján készült! 

 

Tudod, hogy miért házasodik a párok 70%-a nyáron?

 

Azért, mert ez a "szokás". Érdekes ellentmondás ez: mindenki azt szeretné, ha az esküvője napja (amiből általában csak EGYETLEN EGY van az életében) különleges, varázslatos, rendkívüli és emlékezetes lenne, olyan, amilyennek megálmodta! Valamilyen furcsa, érthetetlen oknál fogva mégis mindenki ragaszkodik a szokásokhoz, a "muszáj"-okhoz, a "kell"-hez. Ugye, ismerős? Meghívod a hatodunokatestvéred lányának az apósát is, mert a Manci mama azt mondta, hogy meg KELL hívni, még akkor is, ha életedben csak egyszer láttad a szerencsétlen rokont (rokon ez még egyáltalán?), hat hónapos korodban. Töltött káposztát rendelsz vacsorára, mert ez a "lakodalmas szokás", pedig szívesebben ennéd a kedvenced, rántott sajtot grillezett zöldségekkel - ha már egyszer ez a te Nagy Napod. Fátylat veszel a fehér ruhához, miközben megőrjít a gondolat, hogy úgy nézel ki, mintha le lennél függönyözve, de mivel az anyukád és a nagymamád is fátylat viselt, te sem tűzhetsz a hajadba mezei virágokat (pedig kislány korod óta erről álmodozol).

 

Mikor jössz már rá végre, hogy a Nagy Napnak rólatok kell szólnia és nem arról, hogy ki mit tart helyesnek, ki mit szeretne látni, kinek milyen elképzelései vannak a tökéletes, hagyománykövető esküvőről?

 

Ha valóban nyáron szeretnéd tartani az esküvődet, akkor tartsd nyáron! De ne azért válassz főszezonbeli időpontot, mert ez a szokás, mert ezt várják el tőled, vagy mert mindenki más így csinálja. Mi nem hiszünk abban, hogy az esküvőt a szokások szerint kell megszervezni, ahogyan abban sem, hogy a szerelemnek van szezonja. Ezért azt javasoljuk, te se kapkodd el az időponttal kapcsolatos döntést. Hidd el, az ősz végi - téli - tavasz eleji esküvőknek is megvan a maga varázsa, nem beszélve a számtalan előnyéről! Van 5 érvünk, hogy miért érdemes főszezonon kívüli időpontokban gondolkodni.

1. Kánikula, az ifjú pár frissességének megrontója

Nyáron alig van olyan nap, amikor a hőmérő higanyszála ne kúszna 30 fok fölé. Rosszabb esetben (mint például az elmúlt hetekben) még a 40-et is megközelítheti. Ez nem csak a násznépet viselheti meg nagyon, de titeket is - sőt, titeket a legjobban! Amíg a vendégeknek van arra lehetőségük, hogy könnyű, lenge, szellős ruhát vegyenek magukra, s ha úgy érzik jobbnak, árnyékba húzódjanak, addig nektek egész nap "harci díszben" kell pompáznotok a tűző napon (gondolj a fotózásra is!). Bár a menyasszony felsőteste általában szabadabb (hála a pánt és hát nélküli ruháknak), a menyasszonyi ruha "cipelése" elég izzasztó feladat. A több réteg selyem és tüll egy hatalmas abronccsal megspékelve a legnagyobb kánikulában annyira meleggé és nehézzé válhat, hogy még a világ legfittebb emberének életkedvét is elvenné egy időre. A vőlegényed helyzete a tiednél is rosszabb: szegény egész nap be van szorítva a zakójába, alatta pedig még az ing és a mellény is melegíti (mert ugye van olyan "szokás", ami szerint nem vőlegény a vőlegény mellény nélkül - bár sokan épp azért vesznek mellényt, hogy ne látszódjon a hátukon az izzadtság). Ha csak nem akarjátok, hogy patakokban folyjon a víz a halántékotokon, inkább válasszatok egy kellemesebb kora tavaszi vagy késő őszi időpontot. Ezzel elkerülhető a rosszullét, a méretes izzadságfolt, a vele járó szag, az egymáshoz dörzsölődő és kisebesedő combok, a csillogó arcbőr (ami a képeken is meglátszik majd!) és az idejekorán hervadozó, kókadozó csokor.

 

2. A vendégek is besokallhatnak a nyári esküvőktől

Mi ismerünk egy ötfős családot, akik csak erre a nyárra négy esküvői meghívást kaptak: egyet a közvetlen családi környezetükből, hármat pedig a baráti társaságukból. Mit gondolsz, hányat fogadtak el? Csupán kettőt, de a másodikat is csak azért, mert "muszáj" volt, a családtagoknak nem lehetett nemet mondani. Ennek viszont az lett a következménye, hogy a február óta tervezgetett horvátországi nyaralást lecserélték egy háromnapos balatoni kiruccanásra. Az esküvő a vendégeknek is nagy megterhelést jelent és sok költséggel is jár. Számolj utána, mennyibe kerülhet egy ötfős családnak az utazás, a ruha, a smink, a fodrász, (esetleg: a szállás) és a nászajándék. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy a nyarat végigbulizza az ismerősök, barátok esküvőjén, hétről hétre súlyos húszezreket táncoljon el az újabb menyasszonnyal. Ha a ti ismerősi környezetetekben is gyakoriak az esküvők, érdemes megfontolni az ősz végi-téli-tavaszi időpontokat, mert biztos, hogy a násznép jelentős része válaszút elé kényszerül, s az is biztos, hogy sokan lesznek, akik nem titeket választanak, hanem egy másik párt vagy éppen a családi nyaralást. Arról nem is beszélve, hogy ősz végétől tavasz közepéig bezárkóznak, bepunnyadnak az emberek, nem utazgatnak és nem költenek olyan sokat - vagyis nem csak pénzük lesz arra, hogy részt vegyenek az esküvődön, de kedvük is! Hidd el, örülni fognak, hogy egy kicsit kirángatod őket a négy fal közül!

 

3. A nyár a szolgáltatóknak is főszezon

Ha már elkezdted szervezni az esküvődet, biztosan te is belefutottál olyan szolgáltatóba, akinek megtelt a jövő évi naptárja, sőt, 2019-re is csak néhány szabad helye maradt. A legjobb szolgáltatókat 2018 nyarára már rég lefoglalták azok a menyasszonyok, akiknek tavaly vagy tavaly előtt kérték meg a kezét, neked legfeljebb csak a "selejtje" marad, vagyis azok, akik kevésbé kapósak - nyilván nem véletlenül. De kérdezd csak meg a kiszemelt ceremóniamestered vagy fotósod, hogy ráér-e februárban vagy december elején! Örömmel fog neked igent mondani, és sokkal nyugodtabban szervezi majd az esküvődet, mert nem kell hétről hétre helyt állnia egy újabb menyasszony mellett. 

 

4. A hőmérő higanyszálával együtt az árak is magasabbra kúsznak

Ha kimondod azt a szót, hogy "esküvő", az árak rendszerint feljebb mennek a szokásosnál - pláne nyáron! Aligha lehet ezen csodálkozni, hiszen a tengerparti városokba is drágább a repülőjegy, ha akkor veszed, amikor mindenki utazik. A főszezonon kívüli időszakban a töredékéért juthatsz hozzá az esküvői kellékekhez, szolgáltatásokhoz - sőt, a szolgáltatók fognak fizetni neked, ha őket választod (lásd: 3. pont). Na, jó, ez csak vicc - de annak, hogy RENGETEGET spórolhatsz, ha nem nyáron tartod az esküvőd, a fele sem tréfa! 

 

5. Nem is lehetne varázslatosabb a hangulat

Persze, a nyári esküvőnek is megvan a maga sajátos hangulata, de júliusban vagy augusztusban biztosan nem találtok olyan színeket, mint az októberi erdőben, a ropogós decemberi hóval borított domboldalon vagy a március elején rügyező fák és nyiladozó virágok között. Mindenki a csodájára fog járni a fotóitoknak, mert ilyesmit tényleg ritkán látni, s ettől csak még különlegesebbnek fogjátok érezni a napot!

 

Innentől kezdve már csak egy kérdés marad: mi lesz a csokorral? Hiszen ősztől tavasz elejéig sokkal kisebb a választék, satnyábbak a virágok és drágábban is lehet beszerezni őket. Erre is van megoldásunk! Ha örökvirágokat választasz, nem csak olyan színekben pompázhat a csokrod, amilyeneket te szeretnél (sőt, olyanokban is, amilyenekkel a természetben sohasem találkozhatsz), hanem egy életre szóló emléket is állíthatsz a nagy napnak! Nálatok nem "szokás" az örökcsokor? Ugyan, már!

 

Ne feledd, NEM ATTÓL lesz különleges az esküvőd, hogy azt csinálod, amit mindenki más, amit "szokás", hanem attól, hogy megvalósítod a saját álmaidat! Csak egyszer van olyan nap az életedben, amikor minden RÓLAD szólnak, minden olyan lehet, amilyennek te szeretnéd!

 

-----------

Ugye nem akarod, hogy a megbízhatatlan és amatőr esküvői szolgáltatók miatt RÉMÁLOMMÁ váljon életed legszebb napja? KATTINTS IDE vagy A KÉPRE és töltsd le az INGYENES útmutatónkat, amiből megtudhatod, hogy mire kell figyelned, ha szolgáltatókat választasz! ⤵⤵⤵

ingyenes_ajandek_masolata_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr9013047474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

3-2-facebook-png-pic-thumb.png   instagram_png10.png  pinterest-badge-logo-82c89a5e42-seeklogo_com.png  Képtalálat a következőre: „youtube icon png”  Képtalálat a következőre: „email icon png”

 

BoldogZsák a Facebookon is!

süti beállítások módosítása